+370 656 26 937 info@virtuvesklubas.lt

Kubietiška virtuvė

Tema: Kubietiška virtuvė
Sudėtingumo lygis: lengvas
Virėjas - patarėjas: Galina Bovševič
Mokymų kaina: 39 Eur
Trukmė:  (3 valandos)

Šitoje pamokėlėje gaminsime keletą kubietiškų patiekalų. Kubos virtuvė supina savyje įvairius ispanų, afrikiečių, maurų ir čionykščių gyventojų  pamėgtus patiekalus, todėl turi unikalų skonį ir nepamirštamą aromatą.
Kubos virtuvės prieskoniai, kurie naudojami beveik kasdien, yra: raudonėlis (oregano), svogūnas ir česnakas, kmynai ir žaleji pipirai. Tarp populiariausių patiekalų saloje yra kepta kiauliena, kuri paprastai patiekiama su juodųjų pupelių ir ryžių garnyru.
Moros y Cristianos patiekalas dažnai gaminamas šeimos šventėms, taip pat mes pagaminsime šį patiekalą kaip savo šeimai. Patiekalas yra labai sveikas ir dietiškas. Juodos pupelės turi labai žemą gluteno indeksą (tik 30) ir ryžiai nėra kaloringas maistas.Todėl mes dar pagaminsime sočios daržovių ir vištienos sriubos, o prie Moros y Cristianos, pagaminsimė troškintos kiaulienos, kuri, kaip minėjome, yra labai populiari. Kadangi mums reikėtų ir salotų, tai gaminsime keptų ananasų ir avokadų salotas.
 
Gaminamų patiekalų sąrašas:
Kubietiška sriuba su vištiena
Moros y cristianos – maurai ir krikščioniai
Havanos salotos su avokadais ir keptais ananasais
Desertas - bananai kepti kukuruzų tešloje su mango padažu

Gera nuotaika - tai viskas, ką reikėtų tūrėti atvykstant pas mus, o visu kitu pasirūpinsime mes:
1. Prijuostė kiekvienam;
2. Vieta prie stalo su parinktais reikalingais produktais;
3. Gaminimo įrankiai ir prietaisai;
4. Visų gaminamų patiekalų receptai;
5. Subtilus skanėstas, o prie jo - kava ar arbata.