+370 656 26 937 info@virtuvesklubas.lt

Prancūziški patiekalai

Tema: Prancūziški patiekalai
Sudėtingumo lygis: vidutiniškas
Virėjas - patarėjas: Galina Bovševič
Mokymų kaina: 45 Eur
Trukmė:  (3 valandos)

Prancūzų virtuvė - nepaprastai įvairiapusiška. Prancūziškų patiekalų receptai varijuoja nuo itin paprastų, kuriems tereikia kelių šviežių ingredientų, iki labai sudėtingų, kurių ruošimas reikalauja ne tik tinkamo pasiruošimo, bet ir nemažų laiko sąnaudų. Pagrindinis prancūzų virtuvės bruožas ir pranašumas - padažai. Virš keleto šimtų padažų! Jie kiekvienam patiekalui suteikia savitą skambesį, o virėjas turi galimybę pademonstruoti savo meistriškumą ir išreikšti savo individualumą.
Tikras virėjas yra tas, kuris prie pagrindinio patiekalo moka pridėti kažką savo, labai skanaus, dar neragauto. Daugelis prancūzų patiekalų receptų paplito kituose kraštuose ir kulinarijos terminai bei patiekalai tapo tarptautiniais: restoranas, kotletas, majonezas, omletas, suflė ir daugelis kitų.
 
Gaminamų patiekalų sąrašas:
Prancūziška svogūninė sriuba arba morkų muslinas su migdolais
Kiaulienos eskalopai su rokforo sūrio padažu
Crepe Suzette - flambiruoti lietiniai blyneliai su apelsinų padažu

Gera nuotaika - tai viskas, ką reikėtų tūrėti atvykstant pas mus, o visu kitu - pasirūpinsime mes:
1. Prijuostė kiekvienam;
2. Vieta prie stalo su parinktais reikalingais produktais;
3. Gaminimo įrankiai ir prietaisai;
4. Visų gaminamų patiekalų receptai;
5. Subtilus skanėstas, o prie jo - kava ar arbata.