+370 656 26 937 info@virtuvesklubas.lt

Svetingos Gruzijos patiekalai

Tema: Svetingos Gruzijos patiekalai
Sunkumo lygis : ( vidutiniškas )
Trukmė: 3 valandos
Virėjas -patarėjas: Galina Bovševič
Kaina: 42 Eur
 
Kamardžioba!
Išvirsime gardžios charčio sriubos, jos pavadinimas išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Pagaminsime gruzinišką užkandį pchali, kuris gaminamas iš įvairių daržovių: kopūstų, burokėlių, špinatų, baklažanų ir graikiškų riešutų.
Graikiški riešutai gruzinų virtuvėje naudojami labai gausiai. Adžarijos regiono chačapuri - tai mūsų pamokėlės pagrindinis patiekalas, ne veltui jam skirsime nemažai laiko ir dėmesio, tai laivo formos pyragas su sūriu ir kiaušiniu viduryje. Paragausime gruziniško patiekalo iš pupelių - lobio. Jis valgomas beveik kasdien, o mes jį gaminsime kaip gaivias salotas. O prie kavos ar arbatos pagaminsime trapių sausainukų su kišmiš razinomis.
 
Gaminamų patiekalų sąrašas:
 
Charčio gruziniška jautienos sriuba.
Pchali - baklažanų užkandėle su granatais.
Adžaruli chačapuri – gruziniškas pyragas su sūrių ir  kiaušinių.
Lobio - raudonųjų  pupelių salotos su aštriuoju padažu ir graikiškais riešutais.
Kišmišani – trapūs sausainiai su razinomis
 
     Gera nuotaika      
 Tai viskas ką reikėtų turėti atvykstant pas mus, visu kitu pasirūpinsime mes:
 
 1.  Prijuostė kiekvienam.
 2.  Vieta prie stalo su parinktais reikalingais produktais.
 3.  Gaminimo įrankiai ir prietaisai.
 4.  Visų gaminamų patiekalų receptais.
 5.  Gardžios kavos ar arbatos.