Tema: Svetingos Gruzijos patiekalai
Sunkumo lygis : vidutiniškas
Trukmė: 3 val.
Kaina: 52 Eur
Kamardžioba!
Šioje kulinarinėje pamokoje virsime gardžią charčio sriubą, kurios pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Pagaminsime gruzinišką užkandį pchali, gaminamą iš įvairių daržovių: kopūstų, burokėlių, špinatų, baklažanų ir graikiškų riešutų. Graikiški riešutai gruzinų virtuvėje naudojami labai gausiai.
Adžarijos regiono chačapuri – tai mūsų pamokėlės pagrindinis patiekalas, ne veltui jam skirsime nemažai laiko ir dėmesio. Tai laivo formos pyragas su sūriu ir kiaušiniu viduje.
Paragausime gruziniško patiekalo iš pupelių – lobio. Jis valgomas beveik kasdien, o mes jį gaminsime kaip gaivias salotas.
O prie kavos ar arbatos pagaminsime trapių sausainių su kišmiš razinomis.
Gaminamų patiekalų sąrašas:
Charčio gruziniška jautienos sriuba,
Pchali – baklažanų užkandėlė su granatais,
Adžaruli chačapuri – gruziniškas pyragas su sūriu ir kiaušiniu,
Lobio – raudonųjų pupelių salotos su aštriuoju padažu ir graikiškais riešutais,
Kišmišani – trapūs sausainiai su razinomis.
Gera nuotaika – tai viskas, ką reikėtų turėti atvykstant pas mus, visu kitu – pasirūpinsime mes:
- Prijuoste kiekvienam,
- Vieta prie stalo su parinktais reikalingais produktais,
- Gaminimo įrankiais ir prietaisai,
- Visų gaminamų patiekalų receptais
- Kava ar arbata.
Gruzijos patiekalai –
Puikūs kursai 😍 Labai skanūs gaminami patiekalai. Kursai pranoko mano lūkesčius. Išėjau mažumėlę persivalgiusi😛 o nuostabù charčio sriubos skonį juntu iki šiol😍