Tema: Svetingos Gruzijos patiekalai
Sunkumo lygis : vidutiniškas
Trukmė: 3 val.
Kaina: 52 Eur
Data: spalio 9 d. 18.00
Kamardžioba!
Šioje kulinarinėje pamokoje virsime gardžią charčio sriubą, kurios pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Pagaminsime gruzinišką užkandį pchali, gaminamą iš įvairių daržovių: kopūstų, burokėlių, špinatų, baklažanų ir graikiškų riešutų. Graikiški riešutai gruzinų virtuvėje naudojami labai gausiai.
Adžarijos regiono chačapuri – tai mūsų pamokėlės pagrindinis patiekalas, ne veltui jam skirsime nemažai laiko ir dėmesio. Tai laivo formos pyragas su sūriu ir kiaušiniu viduje.
Paragausime gruziniško patiekalo iš pupelių – lobio. Jis valgomas beveik kasdien, o mes jį gaminsime kaip gaivias salotas.
O prie kavos ar arbatos pagaminsime trapių sausainių su kišmiš razinomis.
Gaminamų patiekalų sąrašas:
Charčio gruziniška jautienos sriuba,
Pchali – baklažanų užkandėlė su granatais,
Adžaruli chačapuri – gruziniškas pyragas su sūriu ir kiaušiniu,
Lobio – raudonųjų pupelių salotos su aštriuoju padažu ir graikiškais riešutais,
Kišmišani – trapūs sausainiai su razinomis.
Gera nuotaika – tai viskas, ką reikėtų turėti atvykstant pas mus, visu kitu – pasirūpinsime mes:
- Prijuoste kiekvienam,
- Vieta prie stalo su parinktais reikalingais produktais,
- Gaminimo įrankiais ir prietaisai,
- Visų gaminamų patiekalų receptais
- Kava ar arbata.
Gruzijos patiekalai –
Puikūs kursai 😍 Labai skanūs gaminami patiekalai. Kursai pranoko mano lūkesčius. Išėjau mažumėlę persivalgiusi😛 o nuostabù charčio sriubos skonį juntu iki šiol😍